2013. április 17., szerda

Beindult a 2013-as szezon!

Nagyon-nagyon nehezen, de úgy tűnik végre megjött az igazi tavasz, így nekiláthattunk a várva várt kerti munkáknak és a házfelújítás folytatásának.
Mi is téli álmot aludtunk, mint a medvék, így a blogra január óta nem került fel bejegyzés, pedig március elejétől már elég gyakori látogatói voltunk a kertünknek, összefoglalva a márciusi eseményeket:
Megkezdtük a tereprendezést, megmetszettük a fákat a gyümölcsösben, illetve elkezdtük a gyümölcsösben lévő kerítés felújítását, melynek egy része (elburjánzott) sövény, egy része drótháló volt korhadt, öreg oszlopokkal. Ültettünk szőlőt, málnát és szedret is, a veteményezést a hosszú hétvégére terveztük, de az elhúzódó tél ennek keresztbe tett. Nyughatatlan voltam, így valamikor márc 20-ka körül a vörös- és lilahagymát elduggaltam, illetve pár sor sárga- és fehérrépát, valamint salátát is vetettem. Ezek mostanra már előbújtak :)
Április első hetében pedig pár sor korai cukorborsó is került a földbe. Idén már előre megterveztük a zöldséges kertet, hogy mit hova vetünk, ültetünk, palántázunk. Szeretnénk, ha a biológiai védelem elég lenne idén is, így úgy alakítottuk ki az ágyásokat, hogy olyan növények kerüljenek egymás mellé, amik pozitívan hatnak egymás fejlődésére (répák mellé hagyma, körömvirág sor az ágyások közé, stb).

Új lakóink lesznek!

Legújabb hírünk, hogy jövő héttől benépesül a "baromfiudvar"! Egyenlőre négy csibe és egy kakas érkezik. Természetesen készülünk az érkezésükre, így elkezdtük a régi ólak rendbe tételét: kitakarítottuk, kimeszeltük és hamarosan berendezzük, hogy komfortos helyük legyen az új lakóknak (pl.: tojó kosár, alvó-pihenő létra).Folyamatosan szépülni fog az ól kívülről is, amivel nem tudtunk elkészülni időben a rossz időjárás miatt. Megkapják a csibék a klasszikus tyúkólat is, illetve kerítés is készül majd, hogy nyugodtan kapirgálhassanak. Így nekik is, valamint Afinak és Akácnak is  jobb lesz. Kíváncsian várjuk, hogy reagálnak majd az újabb háziállatokra. :)


Ilyen volt az ól

Jelenleg így néz ki...

Tároló felújítása

Hogy edződjünk az első szoba szétbombázására, Kristóf elkezdte a tároló renoválását: vakolat verés + aljzat kiásás, hogy stabil alapot kaphasson. Ideiglenesen itt tudjuk majd raktározni a bútorokat, később pedig műhelyként fog funkcionálni.

A tároló
És a szokásos természet fotó :), az első virágzó fa idén az egyik kis barackfa lett, íme:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése